h

Inlegvel November

12 november 2018

Inlegvel November

Beste partijgenoten!

De afgelopen weken was de SP volop in actie, zowel landelijk als lokaal.

  • Vrijdag 19 oktober hebben een aantal jongeren van Jimmy’s Oldambt een wildmengsel gezaaid in de berm van de HM Brouwerstraat in Winschoten. Ze deden dit samen met een aantal collega’s van de buitendienst, leden van de SP en een imker. De bloemen komen in het voorjaar op en trekken dan verschillende soorten insecten aan waaronder de bij. Dit laatste is erg belangrijk omdat bijen het moeilijk hebben en massaal sterven wegens een tekort aan geschikte planten, terwijl wij bijen nodig hebben voor de bestuiving.
  • Woendag 17 oktober kreeg Jimmy’s Oldambt te horen van de gemeente dat hun subsidieaanvraag voor 2019 niet was toegekend. Een grote schok voor de organisatie en de jongeren, maar ook voor onze SP-afdeling. We hebben dan ook duidelijk laten merken dat we hier niet achter staan als partij. Jimmy’s is zelf aan de slag gegaan om de beschikking van de gemeente aan te vechten. SP Oldambt had regelmatig contact met hen en bracht een bezoek aan hun locatie. Uiteindelijk heeft de SP samen met een flink aantal andere partijen een motie opgesteld om de subsidie alsnog toe te kennen. Binnenkort wordt de motie behandeld in de gemeenteraad. De verwachting is dat deze wordt aangenomen en Jimmy’s in 2019 gewoon in business blijft!
  • Diezelfde week maakte Stichting ’t Schienvat in Finsterwolde bekend haar deuren medio 2019 te sluiten en het pand te verkopen. De reden hiervoor is dat zij van mening zijn het jongerenwerk niet langer te kunnen uitvoeren volgens hun kwalitatieve maatstaven. Dit door een combinatie van gemeentelijke bezuinigingen in het verleden en verlies van particuliere (kerkelijke) fondsen. Dit laatste vanwege de wens van de gemeente dat de stichting gaat fuseren met Stichting Welzijn Oldambt (SWO). Deze fusie is mislukt vanwege verschillende kosten met betrekking tot het pand. Vrijwel meteen ontstond er in Finsterwolde een actiecomité die zich enorm inzet om het Schienvat te behouden. Zij zijn in gesprek met het bestuur, houden acties in de gemeente en proberen nieuwe fondsen te regelen. SP Oldambt steunt hun hierbij en is aanwezig geweest bij meerdere acties. Daarnaast hebben wij een aantal mensen uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan over de situatie. De oplossing is nog niet helemaal helder maar SP Oldambt blijft zich inzetten voor het behoud van Stichting ’t Schienvat!
  • Landelijk loopt de actie Schimmelschandpaal 2018! Een prijs voor de woningbouworganisatie met de meeste klachten over schimmel in woningen en de minste bereidheid er iets aan te doen. Onder andere SP Oldambt was aanwezig toen Acantus op ludieke wijze werd genomineerd en ook een week later toen Acantus te horen kreeg voorlopig in de top 3 te staan. Zij maken zelfs een behoorlijke kans om de prijs te winnen. Maandag 12 november is de uitreiking van de award en verwacht mag worden dat dit ook weer op een bijzondere wijze  gedaan zal worden.

Vriendelijke groet,

Jacolien Komdeur, voorzitter SP Oldambt

Reactie toevoegen

U bent hier