h

Geen lijstverbinding van SP en VCP

9 juli 2005

Geen lijstverbinding van SP en VCP

Als afdelingvoorzitter van de Socialistische Partij in Scheemda wil ik graag reageren op het artikel in het DVHN van zaterdag 09-07-2005 met de titel: “Communisten en SP slaan handen ineen”.

De fractievoorzitter van de VCP heeft ons enkele maanden geleden benaderd om de mogelijkheid van een lijstverbinding te bespreken. Wij hebben als SP Scheemda aan hem medegedeeld dat we ons over dit onderwerp zouden beraden. Afgelopen week heeft de fractievoorzitter van de VCP een schriftelijk verzoek ingediend bij het partijbestuur in Rotterdam om een lijstverbinding aan te gaan met de SP in Scheemda. Ik kan u mededelen, ook namens beoogd lijstrekker Johan Steenhuis, dat een lijstverbinding met de VCP voor ons niet wenselijk is, en wel op de volgende reden:
De SP Scheemda wil zich onderscheiden als partij met een eigen verkiezingsprogramma voor de komende raadsverkiezingen. De SP Scheemda gaat uit van haar eigen kracht om gekozen te worden in de raad van de gemeente Scheemda. Ons verkiezingsprogramma zullen we eind 2005 bekend maken nadat we onze leden hebben geïnformeerd.
Conclusie: Er komt geen lijstverbinding t.b.v. de aanstaande raadsverkiezingen in maart 2006 in de gemeente Scheemda tussen de SP en VCP.

U bent hier