h

REGIONAAL CAMPAGNETEAM

10 november 2006

REGIONAAL CAMPAGNETEAM

Op initiatief van de afdeling Reiderland met als inspirerend voorzitter Hero Hofman (plus fractievoorzitter en raadslid en nog veel meer) werd een vergadering belegd, waarop o.a. werd besloten regionaal campagne te gaan voeren. De afdeling Reiderland heeft een zeer actieve afdeling en heel veel ervaring. Daar kunnen wij in Winschoten en in andere afdelingen onze winst mee doen.

SPers aan het plakken

Het regionale campagneteam –door Hero en in navolging van hem, ook wel het dreamteam genoemd- bestaat uit de volgende leden:

  • Hiljan Flokstra (campagne-leider/voorzitter)
  • Warner Renken Dzn (secretaris en waarnemend voorzitter)
  • Hero Hofman
  • Ietze van Zwol
  • Johan van Zwol
  • Molle Bethlehem
  • Peter Lageweg
  • Ineke Steen
  • Willem Bliek
  • Jo Hoven

Sinds de oprichting is er al een gigantische hoeveelheid werk verzet. Zo zijn alle verkiezingsborden in de regio voorzien van affiches. In Winschoten al twee keer, omdat mensen van andere partijen de affiches van vijf van de zes borden hadden gehaald. Tot nu toe hangen ze er allemaal nog. Vooral Ietze en Johan van Zwol en Molle Bethlehem hebben ontzettend veel werk verzet in deze campagne. Zelden of nooit doe je tevergeefs een beroep op hen. Ook staan ze nog de afdelingen in Appingedam en Delfzijl bij, waar in de toekomst ook weer afdelingen moeten worden opgericht en gere-aktiveerd.

Het campagneteam heeft intussen al duizenden folders uit kunnen delen en ook schuursponsjes, met daaraan een kaartje waar de belangrijkste programmapunten van de SP op staan vermeld. Zo hebben we –samen met de Partij voor de Dieren- als enige partijen gefolderd op de Allerheiligenmarkt (‘Adrilntjemaarkt’). Er waren ontzettend veel positieve reacties en veel mensen die zeiden dat ze dit keer SP zouden gaan stemmen en niet weer PvdA.

Het is zeer bemoedigend en veelbelovend. Om de zeer gunstige peilingen vast te houden (vandaag 25 zetels t.o. 24 voor de VVD, in de NIPO peiling) zullen we moeten proberen op de laatste dagen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Vandaag had ik nog contact met de Kamerfractie van de SP die ons ook op het hart bond om vooral de laatste dagen zoveel mogelijk mensen te bereiken. Van de 32 % of meer (!!) twijfelaars kunnen we er dan nog heel wat overhalen SP te gaan stemmen. Het blijkt namelijk uit allerlei onderzoeken, dat veel twijfelaars op de laatste dag hun keuze maken. Omdat ontzettend veel kiezers , vooral sinds Pim Fortuin, op drift zijn geraakt is het zaak die laatste dagen op allerlei manieren campagne te voeren. Het Campagneteam zit nog te broeden op iets waarmee we dan als SP in ‘the picture’ kunnen komen. Ook is het de moeite waard om te proberen al die mensen te bereiken die uit teleurstelling in de gevestigde partijen –de PvdA niet uitgezonderd- niet meer gaan stemmen. Die zijn we namelijk ook veel tegengekomen op straat.

Op een van de vele vergaderingen van het dreamteam hebben we eveneens besloten dit campagneteam niet op te heffen, maar ‘slapend’ te houden, zodat we bij de verkiezingen van de Provinciale Staten zo weer van start kunnen gaan.

We gaan met z’n allen voor een historische verkiezingsoverwinnig voor de SP.

U bent hier