h

Eindelijk Sociaal jaarverslag Synergon

29 september 2009

Eindelijk Sociaal jaarverslag Synergon

Na 2 jaar aandringen door de SP-fractie in Scheemda heeft het bestuur van Synergon voor 2010 een Sociaal jaarverslag toegezegd. "Beter laat dan nooit" zegt SP-fractievoorzitter in Scheemda Gerard Strikker, "al blijft het vreemd dat, inmiddels oud directeur Van der Wal daar niet aan mee wilde werken. Volgens de CAO is het namelijk verplicht ieder jaar een Sociaal jaarverslag te maken. Gezien dat Synergon een gemeenschappelijke regeling is heeft het tevens een plicht om gevraagde informatie aan de raad te leveren. Uiteindelijk bleek er zelfs een door de SP ingediende motie nodig, die unaniem werd gesteund door de raad, om Synergon aan de wet te houden."



Gerard Strikker: "Het blijft het vreemd dat Synergon niet mee wilde werken."

Een sociaal jaarverslag is een belangrijk instrument voor organisaties om gezond sociaal beleid gestalte te geven. Het is een evaluatie van het afgelopen jaar en geeft visie en aanknopingspunten voor het beleid voor het komend jaar. Hierin wordt onder andere omschreven wat het ziekteverzuim is, ziekteverzuimbeleid zoals begeleiding en preventie. Scholing voor deelnemers en werkleiders. Onderbouwing van de in en uitstroom van deelnemers. Werkoverleg en Arbozaken.

Strikker: "Voor de raad is een Sociaal Jaarverslag belangrijke informatie om zo kennis te krijgen van de investeringen in de persoonlijke omstandigheden en ontwikkelingen van de deelnemers van Synergon, als SP in de raad willen wij dat kunnen controleren."

U bent hier