h

Geen aantasting van basisvoorzieningen bij bezuinigingen

3 november 2009

Geen aantasting van basisvoorzieningen bij bezuinigingen

"De SP Oldambt wil dat de basisvoorzieningen zoals WMO, Bijstand, werkvoorziening Synergon en de Steunstees buiten schot blijven bij de komende bezuinigingen!" Rikus Brader, lijsttrekker van de Socialistische Partij zei dit in reactie op de aangekondigde miljoenen-bezuinigingen die de nieuwe gemeente Oldambt voor de kiezen krijgt. Volgens Brader zijn er andere manieren om de gemeentelijke begroting rond te krijgen.

De miljoenen-bezuinigingen worden veroorzaakt door een lagere rijksbijdrage in de komende jaren. Dankzij het mislukken van Blauwestad verslechtert de financiële positie van de gemeente nog eens extra. "De nieuwe gemeente Oldambt kent een groot aantal mensen in kwetsbare groepen. Voor deze groepen is de WMO, Synergon en de bijstand bedoeld om hen zoveel mogelijk zelfstandig en menswaardig in onze samenleving te laten functioneren.

Ook de steunstee's zijn niet alleen voor hen van groot belang. Bezuinigen hierop is a-sociaal en zal op de langere duur een averechts effect hebben en voor de gemeente juist duurder uitpakken." Als we doorgaan met de miljoenen kostende prestige-projecten als het nieuwe cultuurhuis dan komt de gemeente al snel in de rode cijfers. De bouw van een nieuw gemeentehuis verdient onder de huidige omstandigheden geen prioriteit. De SP wil dat er creatief gekeken wordt naar gebruik van de bestaande gebouwen in Oldambt. De SP geeft voorrang aan goede en betaalbare accommodaties voor het verenigingsleven in dorpen en wijken in plaats van onnodig geld weggooien in een prestigieus gemeente"paleis".

U bent hier