h

Binnenkort weer aktueel, de SP motie betreffende het ontbreken van de wettelijk verplichte sociaal jaarverslag bij Synergon.

23 mei 2010

Binnenkort weer aktueel, de SP motie betreffende het ontbreken van de wettelijk verplichte sociaal jaarverslag bij Synergon.

Gaat de nieuwe directeur van Synergon een meer menselijk en sociaal beleid voeren?
De SP wacht vol verwachting het eerste sociaal jaarverslag af wat een fundament moet leggen onder verantwoord personeelsbeleid bij Synergon voor de komende jaren.

Hieronder nogmaals onze persbericht uit 2009.

Scheemda 20-07-2009. De SP in Scheemda dringt inmiddels 2 jaar binnen de raad van Scheemda aan m.b.t. het opstellen van een sociaal jaarverslag door Synergon. Op een nieuw verzoek van de SP, gesteund door de gehele gemeenteraad van Scheemda richting Synergon werd er gesuggereerd door de directie dat een sociaal jaar verslag overbodig zou zijn. Men is eigenlijk niet van plan om een dergelijk (uitgebreid) sociaal jaarverslag (jaarlijks) op te stellen. De SP heeft hier met een motie verontwaardigd op gereageerd binnen de gemeenteraad. Volgens de SP zijn juist de medewerkers van Synergon gebaat bij een zorgvuldig sociaal beleid. Fractievoorzitter Gerard Strikker: “Let wel, wij mogen van Synergon wel wat meer verwachten dan alleen werkverschaffing op basis van een indicatie. In de CAO voor de WSW wordt niet voor niets genoemd dat een sociaal jaarverslag verplicht is. We hebben het hier wel over mensen die om wat voor reden dan ook kwetsbaar zijn, maar wel normaal mee willen doen binnen onze maatschappij”. Binnen het sociaal jaarverslag wordt aangegeven welk beleid binnen het bedrijf wordt gevoerd t.a.v. (preventie) ziekteverzuim, opleidingen, in en uitstroom, opleidingen van deelnemers en werkleiders, werkoverleg en arbozaken Strikker: “Als SP fractie hebben we de verantwoordelijkheid genomen om een motie in te dienen om er zo bij het Algemeen en Dagelijks bestuur van Synergon op aan te dringen dat een sociaal jaarverslag verplicht en noodzakelijk is om inzicht te krijgen over het gevoerde sociaal beleid”. De motie is op 01-07-2009 raadsbreed in Scheemda aangenomen. De overige betrokken gemeenteraden zijn doormiddel van een brief op de hoogte gesteld met het verzoek de motie te ondersteunen.

U bent hier