h

Oldambtsters steunen SP actie - Armoede werkt niet!

25 september 2011

Oldambtsters steunen SP actie - Armoede werkt niet!

Zaterdag 24 september stond SP afdeling Oldambt in de Langestraat te Winschoten met de actie Armoede Werkt niet!. We gingen aan de slag met 'de ketting van solidariteit'. In Oldambt hebben in een mum van tijd ruim 300 mensen hun boodschap aan Rutte doorgegeven op de handschoenen. Deze Oldambtsters willen deze bezuingingen niet! SP-actievoerder Willem Nomden: “Iedereen was erg positief over de actie en waren bereid direct te tekenen. Er waren zelf mensen die spontaan zich aanmelden als lid om ook de SP te ondersteunen dit asociale beleid van dit kabinet een halt toe te roepen. Fantastisch te merken dat er onder de mensen nog zoveel solidariteit leeft”.

KETTING VAN SOLIDARITEIT
De SP is gestart met een ketting van solidariteit. Een ketting van werkhandschoenen. De ketting gaat uiteindelijk richting Den Haag. De ketting wordt een lint van respect voor eerlijk loon, en eerlijk werk, voor begeleiding, voor opleidingen en voor eerlijk delen in Nederland. We maken met de handschoenen ook een vuist tegen de foute plannen, de bezuinigingen en dit kabinet. Kabinet Rutte(VVD, CDA met gedoogsteun van de PVV) wil dat mensen met een Arbeidsbeperking (jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats) inkomen gaan inleveren. Daarnaast worden er 60.000 banen in de Sociale Werkplaats geschrapt! Met als gevolg dat mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden.
De plannen van het kabinet in het kort:
- Schrappen van 60.000 banen in de sociale werkvoorziening.
- Bijstandsuitkering in 20 jaar met 2000 euro verlaagd.
- Invoering van de huishoudtoets voor bijstandsgerechtigden: kinderen moeten hun ouders gaan onderhouden.
- Werken onder het minimumloon.
- Uitkering van gedeeltelijk jonggehandicapten wordt verlaagd.
- Mensen met begeleiding via de AWBZ en de jeugdzorg verliezen hun recht op zorg.
- Introductie van marktwerking en eigen bijdrage in de jeugdzorg.
- Bezuiniging van 300 miljoen op kinderen in het speciaal onderwijs.

De SP vindt dat deze mensen niet de rekening van de crisis mogen betalen! De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede.

U bent hier