h

XVIII SP congres 2 juni 2012

4 juni 2012

XVIII SP congres 2 juni 2012

Op 2 Juni vond het XVIII SP congres plaats in Breda.

Op 2 Juni vond het XVIII SP congres plaats in Breda. Uit alle windstreken van Nederland waren 1500 SP-leden aanwezig op het SP congres om te stemmen over het partijprogramma en om de lijsttrekker te kiezen. Wat vooral als eerste opviel was de uitermate goede stemming onder de leden, waarvan sommige al rond drie uur hun bed uit moesten komen. Na het morgenprogramma, met de eerste termijn van ingediende moties, mocht een ieder zich te goed doen aan een voortreffelijke lunch en het voeren van goede gesprekken onderling. Direct na de pauze kwam er een kleine domper op het congres vanwege de gezondheid van onze voorzitter Jan Marijnissen, Jan voelde zich tijdens de lunch niet lekker en is afgevoerd naar het ziekenhuis. Later bleek dat Jan is gedotterd en dat er twee stents zijn geplaatst. Wij wensen Jan en zijn familie een voorspoedig herstel en al het goede toe.
Na de stemmingen, waarin het bestuur werd gekozen en Emile Roemer tevens werd verkozen tot lijsttrekker voor de SP, werd het congres aangenaam verrast door een optreden van Guido Weijers, die op zijn eigen en ludieke manier iedereen op het congres, maar vooral Emile Roemer een hart onder de riem wist te steken. Volgens Guido deed hij dit graag voor een dorpsgenoot,aangezien zowel Guido als Emile uit Boxmeer komen. Na de afsluiting werd er nog veel nagepraat en heerste er een uitermate goede sfeer. Voor een ieder was er nog wat te drinken, eten, een stukje fruit en een strandbal voor de terugreis klaargelegd. Al met al was het een geslaagd congres en kunnen wij als SP trots zijn op onze partij en alle mensen die de partij vormen, van bestuur tot de man op straat.
Maar zoals een partij als de SP betaamt, was de SP ook tijdens het congres aanwezig op de straat.Zo stond de SP Veendam bijvoorbeeld op de scheepsjoagersmarkt in Wildervank, waarbij statenlid voor de SP in Groningen Jan Wolters ook aanwezig was met hun prachtige kraam en gedreven mensen om een ieder te woord te staan.

http://www.youtube.com/watch?v=WJKXat9HxQU&feature=youtu.be

U bent hier