h

“NIEUW VERTROUWEN”. ROEMER OP SP-CONGRES: 'WIJ LATEN NEDERLAND NIET RECHTS LIGGEN'

1 juli 2012

“NIEUW VERTROUWEN”. ROEMER OP SP-CONGRES: 'WIJ LATEN NEDERLAND NIET RECHTS LIGGEN'

'Mark Rutte, ik heb wel met ’m te doen. Slapeloze nachten heeft hij, bij de gedachte dat de SP in het torentje zit. Mark, ik kan je geruststellen. Mocht de SP straks in het torentje zitten, dan komen de slaappillen gewoon terug in het basispakket!' Dat zei SP-leider Emile Roemer vandaag op het XIXe congres van de SP.

Zo kopt de landelijke site van de SP over het congres waar ook een delegatie uit Oldambt uiteraard vertegenwoordigd was. Zes leden van de SP Oldambt hebben daar, naast het stemmen op een veelvoud amendementen voor het verkiezingsprogramma, de kandidatenlijst goedgekeurd .
Naast de afscheidsspeech van Ewout Irrgang waren er toespraken van o.a. Lieke Smits, voorzitter van onze jongerenafdeling ROOD, was er een geweldige toespraak van Steingrimur Sigfusson, minister van Economische Zaken en vice-premier van IJsland. Sigfusson benadrukte dat het mogelijk is om op een sociale manier de crisis te lijf te gaan. Door de verzorgingsstaat intact te houden garandeerde de regering zo dat ook mensen die hun baan kwijtraken, iets te besteden houden, wat de economische groei ten goede kwam. Het belangrijkste advies van de vice-premier was: wees eerlijk en neem snel besluiten.
SP-leider Emile Roemer sloot het congres af met zijn toespraak. 'We maken een nieuw begin. Om het vertrouwen van mensen in de economie, het vertrouwen van mensen in de politiek en het vertrouwen van mensen in elkaar te herstellen. Het is onze plicht om te gaan bouwen aan ‘nieuw vertrouwen.’
Naast onze aanwezigheid op het congres was SP Oldambt natuurlijk ook weer te vinden op de vertrouwde plek voor het Stadhuis in winschoten. Een drietal leden deelden de ZO-krant uit en stonden graag mensen te woord om uit te leggen dat het roer om moet. Nu is de tijd gekomen dat links de puinhopen van rechts gaat opruimen met een duidelijk en daadkrachtig beleid, een beleid dat wordt omschreven in ons verkiezingsprogramma “nieuw vertrouwen”. 12 sept. Is de kiezer aan het woord. Wordt het doorgaan met asociaal rechts afbraakbeleid, of gaan we samen Nederland sociaal uit de crisis helpen.

http://nos.nl/video/153000-de-volledige-toespraak-van-emile-roemer-op-he...

U bent hier