h

Strijd voor behoud ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen

2 november 2012

Strijd voor behoud ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen

Strijd voor behoud ziekenhuiszorg Noord-Oost Groningen
St.Lucas
Volle bak gisteravond op de trappen van het van der Valk complex in Zuidbroek.

Voorafgaand aan de presentatie van het ziekenhuisrapport voor Noord-Oost Groningen door de OZG (Ommelander Ziekenhuis Groep), zorgverzekeraar Menzis en onderzoeksbureau KPMG verzamelde zich een grote groep activisten voor de deur.

Volle bak gisteravond op de trappen van het van der Valk complex in Zuidbroek.

Voorafgaand aan de presentatie van het ziekenhuisrapport voor Noord-Oost Groningen door het OZG (Ommelander Ziekenhuis Groep), zorgverzekeraar Menzis en onderzoeksbureau KPMG verzamelde zich een grote groep activisten voor de deur.

Deze activisten zijn afgekomen op de berichten over dreigende sluiting van het Delfzicht in Delfzijl en het Lucas in Winschoten, dit alles ten gunste van een splinternieuw ziekenhuis bij Zuidbroek. De activisten van de SP, maar ook van de VCP, D66, PvhN en de PvdA, verzetten zich tegen deze sluitingen en daardoor de uitholling en verdere onbereikbaarheid van de ziekenhuiszorg in Noord-Oost Groningen.

Na een eerste weigering werden de activisten toch toegelaten bij de presentatie, met het uitdrukkelijke verzoek om vooral te luisteren... en niet te verstoren. Tijdens deze presentatie werd duidelijk dat de locatie Zuidbroek niet haalbaar is door provinciale regels en dat Scheemda-West de nieuwe locatie voor het ziekenhuis zal worden.

Voor de SP blijft het onverteerbaar dat met dit nieuwe ziekenhuis de locaties in Winschoten en vooral Delfzijl (ook met de nabijheid van de Eemshaven) zullen worden gesloten. De komende weken zal meer duidelijk worden over de directe gevolgen voor Noord-Oost Groningen, maar dat de strijd voor goede ziekenhuiszorg nog niet gestreden is moge duidelijk zijn.

St.Lucas2

U bent hier