h

Actie 'Laat Groningen niet zakken' in Amsterdam

11 januari 2014

Actie 'Laat Groningen niet zakken' in Amsterdam

Met een toer door Nederland gaat de SP op zoek naar solidariteit met Groningen. Wij hopen daarmee zoveel mogelijk nationale steun en aandacht te krijgen voor de problemen in de provincie met aardbevingen als gevolg van gaswinning, wegtrekkende werkgelegenheid en een wegkijkende overheid. Maak met ons een vuist tegen Haagse onverschilligheid. Doe mee en laat de Tweede Kamer weten dat je Groningen niet laat zakken.

De SP voerde vandaag actie op het Koningsplein in Amsterdam.

Groningen beeft en krijgt klap op klap. Mensen zien hun werk verdwijnen, hun huis verzakken en een wegkijkende overheid. De SP is van mening dat deze regionale problemen nationale oplossingen en aandacht verdienen’, aldus Gronings SP- Statenlid Jan Hein Mastenbroek.                                                      Amsterdams SP-raadslid Remine Alberts sloot zich daar bij aan: ‘De roep om gas terug te nemen om de veiligheid van mensen te garanderen is een terechte. In Amsterdam hebben we ervaring met het wegzakken van huizen door ondoordacht overheidsbeleid bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Wij steunen daarom deze actie.’

Ook SP Oldambt was vandaag aanwezig in Amsterdam. Onder op de foto Gerda Siks uit het Oldambt present in het 'verre' Amsterdam.
Deze foto’s worden eind januari aangeboden aan de leden van de Tweede Kamer.

 

Reactie toevoegen

U bent hier