h

Verkiezingsdebat Tramwerkplaats

16 maart 2014

Verkiezingsdebat Tramwerkplaats

Aan de hand van elf stellingen werd er gedebatteerd door de 11 lijstrekkers. Iedere lijsttrekker ging in debat over drie stellingen. Het was zeer professioneel georganiseerd onder leiding van Femke Wolthuis en Jaap-Erik Bijl

 

Lijsttrekker Martin Viel ging voor de SP in debat over:

  • Meer koopzondagen, voor of tegen.  Martin Viel,"Meer koopzondagen kan oneerlijke concurrentie geven tussen de kleine en de grote middenstanders. Er worden vele miljoenen geinvesteerd in het centrum van Winschoten mede bedoeld om ook deze kleine ondernemers te helpen het hoofd boven water te houden. Het is het paard achter de wagen spannen".
  • Ontheffing voor gemeentelijke belastingen voor de minima, ja of nee. Martin Viel,"Ja zeker, daar hoef ik geen debat over". En dat kwam er ook niet. Handen af van de minima.
  • Herindelen, de A7 variant voor of tegen. Martin Viel,"ik wil nog eens onder de aandacht brengen dat de mensen van het Oldambt niet de kans hebben gehad zich uit te spreken over de herindeling. De herindeling is van boven af opgelegd. Het is gebaseerd op aannames". Zowel de PvdA als Groen Links bleken tijdens dit debat grote voorstanders voor de herindeling.

Martin Viel,"Het waren goede debatten. Helaas was de zorg geen item in het debat. Dat vind ik vreemd, want dat is, samen met het gedoe om de Klinker, dat wat de mensen het meeste bezig houdt".

Natuurlijk na het debat de bloemetjes en de handjes.

Reactie toevoegen

U bent hier