h

Werkbezoek “het oude ambt”

7 februari 2015

Werkbezoek “het oude ambt”

Op 29 januari 2015 is een delegatie van de SP op werkbezoek geweest naar “Het Oude Ambt” in de Boschpoort in Winschoten.

Het Oude Ambt is vanaf  april 2014  in vier gebiedsteams binnen de gemeente Oldambt aan de slag. Er is inmiddels ervaring met een sociaal team opgedaan in een pilot. De eerste resultaten van de pilot laten goede resultaten zien en daarom wordt deze werkwijze vanaf april binnen de gehele organisatie ingezet.

Een veranderende verzorgingsstaat, transities in de AWBZ en Jeugdzorg, een kanteling van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de invoering van de Participatiewet, worden gecombineerd met minder beschikbare middelen.

Het welzijnswerk en het maatschappelijk werk zijn een belangrijke partner voor gemeenten om deze veranderingen in het sociale domein vorm te geven.

Het Oude Ambt is verantwoordelijk voor het welzijnswerk en het maatschappelijk werk in de gemeenten Oldambt en Bellingwedde.

 Daarnaast verzorgt Het Oude Ambt het maatschappelijk werk in de gemeente Vlagtwedde. Het Oude Ambt groeit mee in de maatschappelijke ontwikkelingen. Een voorbeeld van die ontwikkeling is; vorm geven aan Welzijn Nieuwe Stijl, waarbij onder andere het uitgangspunt is dat de eigen kracht van de burgers voorop staat.

Daarnaast zijn medewerkers uitgebreid geschoold in het werken als generalist, waarbij voldoende aandacht blijft voor de specialismen van medewerkers. Een bijzonder aandachtspunt hierbij zijn jongeren. Om deze manier van werken beter vorm te geven, is Het Oude Ambt in vier gebiedsteams binnen de gemeente Oldambt aan de slag.

Foto: SP / SP

De SP'ers luisteren aandachtig naar de presentatie, die uitstekend was voorbereid. Dit leidde tot een goed informatief en vooral inhoudelijk gesprek.

Reactie toevoegen

U bent hier