h

Boeken voor asielzoekers

8 maart 2016

Boeken voor asielzoekers

Na een aantal bewonersbijeenkomsten en overleg met de COA is de Noodopvang bij Beerta nu een feit De eerste bewoners zijn gearriveerd in de noodopvang in Beerta.

Voor dat de eerste bewoners arriveerden werden op 25 februari de buurtbewoners en andere genodigden in de gelegenheid gesteld het complex te bekijken. En aansluitend was er een bewonersbijeenkomst gepland in de Stallen in Winschoten. Zowel de bezichtiging op het complex als de bijeenkomst in de avond werden druk bezocht. Buurtbewoners zijn kritisch en betrokken naar de veiligheid omtrent verkeerssituaties en de veiligheid voor de kinderen op en rond het terrein (vooral het vele water). Gerda Siks, raadslid voor de SP in Oldambt,” Opvallend vond ik dat de mensen uit Beerta zich willen inzetten om de mensen te helpen. Deze sociale houding maakte dat de avond in een positieve sfeer verliep”.
Nu de eerste vluchtelingen hun intrede doen in de noodopvang De Blauwe Stad werd tegelijkertijd op facebook een site opgezet voor de bewoners en buren van de noodopvang met de bedoeling de onderlinge contacten te bevorderen. Gerda Siks, “ De site op facebook heet "Refugees in Netherlands Blauwe stad". Op dit moment zijn er al 569 leden. Met deze site kun je kennis maken met de vluchtelingen in de noodopvang. Via deze site heb ik contact gemaakt en gevraagd of ik bij iemand op bezoek mocht komen.  Een jonge asielzoeker was zo gastvrij om mij uit te nodigen en van hem kreeg ik een rondleiding. Het complex ziet er heel anders uit nu het bewoond wordt. De mensen die ik daar heb ontmoet zijn allemaal heel erg blij. Ze ervaren hun woonsituatie als luxe in een naar mijn mening sobere leef omstandigheid.
Ze vertelden me ook dat ze behoefte hebben aan lezen, een bibliotheek waar ze Engelstalige boeken kunnen lenen. Ik denk dat dit te realiseren moet zijn. Dus ik ben op zoek naar Engelstalige boeken. Ik weet zeker dat we daar een hoop mensen gelukkig mee kunnen maken. Heb je Engelstalige boeken liggen en wil je ze doneren dan mag je mij, Gerda Siks, bellen op 06 29042433”.

Reactie toevoegen

U bent hier