h

Held van de Leefbaarheid in Heiligerlee

26 juni 2016

Held van de Leefbaarheid in Heiligerlee

De SP heeft in Heiligerlee onderzoek gedaan naar de leefbaarheid in het dorp. Wat is de beleving van de inwoners van dit dorp? Ze vertelden ons dat  meeste mensen hier heel graag wonen, wel vinden ze het jammer dat er geen supermarkt is. De ouderen zijn daarom erg blij met de rijdende buurtsuper. Daarentegen mag het groenonderhoud in het dorp wel iets beter.

Foto: SP / SP

Dan naar de held van de leefbaarheid: Wie of welke vereniging is volgens de mensen in het dorp van groot belang voor het leefbaar houden van Heiligerlee?

Dat er veel verenigingen zijn, was wel te merken. Ze worden ook allemaal wel een keer genoemd. Maar liefst zeven verenigingen in totaal, ook werden er veel personen genoemd die allemaal wel als vrijwiliger bij een verenigingen betrokken zijn. De  feest en activiteiten comité de ”Kloosterboertjes” en Speeltuinvereniging de Wip Wap werden wel het meest genoemd, de “Kloosterboertjes” die veel voor het dorp organiseren en vooral de feestweek werd genoemd. Echter de Speeltuinvereniging werd wel het vaakst genoemd, zowel door jong en oud. Dit doordat deze vereniging dit jaar weer door aantal vrijwilligers opnieuw is opgericht. Want vorig jaar was het bijna definitief gesloten.

Samenvattend kunnen we stellen dat er veel helden van de leefbaarheid nodig zijn om een dorp leefbaar te houden. De SP is onder de indruk van de inspanningen van alle vrijwilligers en verenigingen in Heiligerlee.

De nominatie van "De held van de leefbaarheid" gaat naar: de Speeltuinvereniging De Wip Wap.

Foto: SP / SP

De prijs werd uitgereikt door Jan Hein Mastenbroek, lid van de provinciale staten voor de SP in Groningen.

Foto: SP / SP

Zoals hier te zien is het een drukte van belang.

Reactie toevoegen

U bent hier