h

Europese verkiezingscampagne: BRUSSEL NIET DE BAAS!!

3 mei 2019

Europese verkiezingscampagne: BRUSSEL NIET DE BAAS!!

Foto: SP

De Europese verkiezingen staan weer voor de deur. Op 23 mei kiezen we een nieuw Europees parlement. Laat uw stem niet verloren gaan. Nog geen keuze gemaakt, ga met ons in gesprek!

Op zaterdag 11 mei staan we met onze knalrode verkiezingskar van 10 tot 12 uur in het centrum van Scheemda en van 12.30 tot 15 uur in Winschoten. Ook voor onze regio zijn deze verkiezingen van groot belang. Europese regels leggen o.a. de bewegingsvrijheid van lokaal bestuur steeds verder aan banden. “Goedkope” arbeidsmigranten zetten de werkgelegenheid in oost-Groningen onder druk. De SP gaat graag met u in gesprek over de rol van de Europese Unie en het effect daarvan voor de inwoners van onze regio. Uiteraard delen we ook de bekende SP sponsjes en verkiezingsmateriaal uit.

Fenna Feenstra, SP kandidaat komt langs in Oost-Groningen

Vrijdag 17 mei bezoekt SP kandidaat Europarlementariër Fenna Feenstra onze regio in de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreekt Feenstra over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 SP-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei.

Feenstra over die verkiezingen: ‘De EU is ontspoord. Multinationals worden in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen wij wat aan doen. Wij kiezen namelijk voor een radicaal andere koers. Daarover praat ik 17 mei graag met zoveel mogelijk mensen in Wildervank.’

Locatie Het Raadhuis (Raadhuistraat 17, Wildervank) is vanaf 19.30 uur open. Om 20.00 uur start het programma.  Toegang is gratis. Iedereen is welkom. De organisatie is in handen van de gezamenlijke SP-afdelingen in Oost- Groningen.

In Wildervank gaat zij met belangstellenden in gesprek. Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom in het Raadhuis, Raadhuisstraat 17 in Wildervank.

SP Superzaterdag

Zaterdag 18 mei  gaan we met alle Oost-Groninger SP afdelingen gezamenlijk op een zgn. superzaterdag campagne voeren. De locatie is nog niet bekend. Hou daarvoor onze website in de gaten.

Speerpunten van de SP zijn:

  • Geen Europese superstaat, Nederland regelt zelf o.a. pensioenen, openbaar vervoer, het leger, etc.
  • In Europa zijn mensen en banen belangrijker dan multinationals, geen lage lonen door arbeidsmigratie.
  • Stop de Europese verspillingen door gemeenschapsgeld.

Wil je meehelpen met de campagne, neem dan contact op met de voorzitter. Voor de andere campagne-activiteiten kijk de komende weken op www.sp.nl of oldambt.sp.nl .

Reactie toevoegen

U bent hier