h

Pensioenactie Grote Markt trekt duizenden werknemers

1 juni 2019

Pensioenactie Grote Markt trekt duizenden werknemers

De pensioenactie die woensdag gehouden werd op de Grote Markt heeft duizenden werknemers op de been gebracht. “Het is onze toekomst, ons pensioen, het is tijd voor actie.”

De vakbonden zijn blij met de grote opkomst. Behalve in Groningen vonden er ook bijeenkomsten plaats in Arnhem, Eindhoven en Den Haag. “Ik hoop dat het eindelijk eens door gaat dringen in Den Haag dat er wat moet gebeuren”, laat een woordvoerder van de FNV weten. “Gisteren hebben we het openbaar vervoer in het land plat weten te leggen en vandaag is het de beurt aan andere sectoren.”

Ellen Reitsma werkt in de zorg en is blij met de actie. “Zoals het nu lijkt moet ik tot mijn 67ste werken terwijl ik een beroep heb dat erg zwaar is. Ik kamp nu al met allerlei fysieke ongemakken terwijl ik nog flink wat jaren moet werken.” Bronnen dichtbij de onderhandelaars lieten dinsdagavond weten dat een pensioenakkoord nabij is. De AOW-leeftijd zou volgens de plannen voor een aantal jaren bevroren worden en daarna met kleine stapjes omhoog gaan. “Dat is geen optie. Met 66 jaar is het klaar.” De vakbonden wachten de reactie van de overheid af en sluiten ondertussen vervolgacties niet uit.

Bron Oogtv

Reactie toevoegen

U bent hier