h

SP’er en ervaringsdeskundige Robin Boltjes maakt zich zorgen over het gebrek aan beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel.

2 mei 2020

SP’er en ervaringsdeskundige Robin Boltjes maakt zich zorgen over het gebrek aan beschermingsmiddelen voor zorgpersoneel.

Robin: “Ik zie veel hele goede initiatieven in de zorgsector, denk aan de kleine ondernemers of eenmanszaken die zich richten op de zorgsector, denk aan begeleiden of een veilige plek kunnen aanbieden voor hun cliënten en of toekomstige cliënten.
In de meeste gevallen zijn het hulp instanties die de cliënt helpen om zijn of haar dag op te starten en om hun dag invulling zo nuttig mogelijk te maken, maar ik maak mij oprechte zorgen om de cliënten die iets meer of volledige zorg nodig hebben.

Het goed opgeleide personeel staat in nauw contact met de client. Vaak genoeg zonder beschermende middelen voor zichtzelf en voor de kwetsbare cliënt.
Dat is toch vooral in 2020 niet voor te stellen!  Oke, dit is wel uitzonderlijke situatie voor iedereen over de hele wereld maar toch..

De veiligheid staat bij de regering hoog in het vaandel, denk aan het ziekenhuis personeel die nu het meeste beschermd worden al vanaf de eerste week van de eerste meldingen over covid-19. In het wekelijks beraad van de Kamer hebben ze het nog over de test beschikbaarheid gehad en dat ze vanaf volgende week meer kunnen testen bij de zorgverleners die in de zorgsectoren werken

Dat is wel een druppel op de gloeiende plaat, daarmee worden de bescherming aan het zorgpersoneel niet verbeterd of juist toegepast in de dagelijkse werkzaamheden.
Hoe krom is het nou dat de mensen in de zorg na hun werk naar huis gaan en de volgende dienst weer in ( lichamelijk)contact met zijn of haar cliënt komen, wat noodzakelijk is.

Terwijl de cliënten nauwelijks of geen fysiek contact mogen hebben van hun naasten uit angst dat hun cliënt besmet zal raken. Dit is toch dweilen met de kraan open!

En dan nog vinden ze het zorgelijk dat in de verpleeghuizen en de woonvormen in Nederland één van de brandhaarden zijn op dit moment.

Daarom pleit ik voor nog meer steun voor de hulpverleners die we in deze tijd het hard nodig hebben, en ben wel benieuwd of er mensen zijn die na dit artikel denken of inzien dat het echt de situatie is waarin ik, en velen met mij, leven op dit moment.
Hoe ervaart u op dit moment deze situatie?

Ik hoop dat de ogen worden geopend bij de mensen die het helaas nog niet of nauwelijks beseffen waarin wij leven dag in en dag uit

Groet,

Robin

Reactie toevoegen

U bent hier