h

In memoriam: Activist en oud-raadslid Cor Mulder

5 september 2020

In memoriam: Activist en oud-raadslid Cor Mulder

Foto: SP

Op 3 september jl. is onze strijdmakker Cor Mulder overleden. Vele inwoners van Oldambt en omstreken zullen hem op straat of aan de deur tegen zijn gekomen, in zijn rode jas, de laatste tijd zelfs met een bijpassende rode hoed, speciaal voor dit doel aangeschaft, Cor was overal.

“Blijf niet mokkend aan de kant staan

Stel een daad en toon je moed

Laat je woede hand in hand gaan

Met het goede dat je doet”

Dit was Cor ten voeten uit, want ooh wat kon hij zich boos maken als hij met onrecht geconfronteerd werd. Sinds 2004 zet hij zich in voor de SP, eerst in Winschoten en later Oldambt. Hij heeft alle functies wel bekleed in de jaren en van 2014 tot 2018 was hij raadslid. Tot het door ziekte helaas niet meer ging.

Voor Cor was het heel belangrijk om op te komen voor de sociaal zwakkeren in onze samenleving en in zijn eigen woorden” met regelmaat op straat te zijn, bereikbaar voor Jan en Alleman” Ook tijdens zijn ziekte was hij zoveel mogelijk aanwezig bij acties, ook al was het soms lichamelijk erg zwaar, hij wilde er even bij zijn. Regelmatig stuurde hij foto’s van krantenberichten naar de fractie met de vraag “wat kunnen we hieraan doen”? Ook bij de huuractie van afgelopen juni heeft Cor telefonisch nog huurders gemobiliseerd.

Mokkend aan de kant staan was iets wat Cor nooit deed, altijd actie en daadkrachtig. En met een hart van goud.

Begin dit jaar heeft hij uit handen van onze landelijke voorzitter nog de “zilveren tomaat ”ontvangen.

Cor was een geweldig mens, een bevlogen strijdmakker en we gaan hem enorm missen.

Reactie toevoegen

U bent hier