h

Het kabinet is gevallen, tijd om op te staan!

11 juli 2023

Het kabinet is gevallen, tijd om op te staan!

Foto: SP Landelijk

We gaan met een heel ander gevoel de vakantieperiode in dan we tot vorige week voor ogen hadden. Met gevoel voor strategie heeft de VVD het kabinet laten klappen.

Na een hoop kritiek in het weekend dat daarop volgde kiest Mark Rutte nu eieren voor zijn geld en maakt bekend dat hij na de installatie van het nieuwe kabinet de politiek zal gaan verlaten.

Dat is goed nieuws!

Waar het kabinet is gevallen, zullen wij als SP opstaan voor Nederland. Op 17 september zullen wij het reeds geplande Prinsjesdagprotest aangrijpen om de start van een zeer belangrijke verkiezingscampagne te markeren.

Rutte 3 moest opstappen omdat zij de levens van mensen getroffen in het toeslagenschandaal heeft verwoest. Daarna gingen dezelfde partijen, met dezelfde ideeën en dezelfde mensen, gewoon door in Rutte 4. Maar ze kunnen niet de problemen oplossen waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Dat is wel gebleken. Dit kabinet heeft meer problemen gecreëerd dan opgelost. Het is tijd voor een andere, eerlijke politiek die wel wat doet aan de hoge kosten, de woningnood en de tekorten in de zorg. Wij zijn klaar voor nieuwe verkiezingen!

Lokaal zullen we de komende tijd, naast de verkiezingscampagne, ons oor te luisteren gaan leggen bij de inwoners van Oldambt. Na de succesvolle actie rondom de Rotte Kies, waarmee we meer dan 400 steunbetuigingen ophaalden van mensen die klaar zijn met dit verpauperde terrein, is SP Oldambt op zoek naar nieuwe onderwerpen om voor (óf tegen) te strijden.

Zaterdag 22 juli zullen we daarom weer aanwezig zijn op ons vaste stekje tegenover het gemeentehuis om daar de mensen een luisterend oor te bieden. Op deze manier hopen we thema's te verzamelen waar we ons, naast de landelijke onderwerpen, mee bezig kunnen gaan houden.​

Foto: Arthur Vroomans

Reactie toevoegen

U bent hier