h

SP weet middels interpellatiedebat second opinion sloop Sint Vitusstraat af te dwingen bij Oldambster college

14 december 2023

SP weet middels interpellatiedebat second opinion sloop Sint Vitusstraat af te dwingen bij Oldambster college

Foto: SP

Winschoten - Het College van Oldambt heeft tijdens een interpellatiedebat, aangezwengeld door SP fractievoorzitter Harma Nobbe, een sprankje hoop gebracht bij bewoners van de Sint Vitusstraat in Winschoten. 

Een substantiële groep bewoners overhandigde voor de raadsvergadering van 13 december 2023 al een petitie met 1000 handtekeningen tegen de door woningstichting Acantus ingediende sloopvergunning voor 27 karakteristieke jaren '20 huisjes in deze straat. 

Na kritische vragen vanuit een groot deel van de raad over onder andere de kosten van sloop versus renovatie en het historische stadsgezicht, ging het college uiteindelijk overstag en stemde in met een second opinion op de ingediende vergunning. 

De SP in Oldambt zal de bewoners van de Sint Vitusstraat blijven steunen in hun verzet tegen deze onzalige plannen door Acantus.

Reactie toevoegen

U bent hier