h

SP aktie: HARTEN VOOR DE ZORG

27 augustus 2021

SP aktie: HARTEN VOOR DE ZORG

Dinsdag 21 september a.s. is het Prinsjesdag. Dan maakt de huidige (demissionaire) regering de plannen bekend voor het komend jaar. Dat is het moment voor de regering Rutte om een eerlijke beloning voor de zorgmedewerkers te regelen. Tot nu toe weigert de regering dat. In de Tweede Kamer zijn moties voor betere beloning aangenomen en er zijn diverse akties door het hele land geweest. Zonder resultaat. Zorgmedewerkers worden ook ondanks hun geweldige inzet tijdens de coronacrisis door de regering in de steek gelaten en kiezen soms noodgedwongen voor ander werk.

Ook in onze gemeente Oldambt hebben veel instellingen een tekort aan personeel. Mensen die die zorg of hulp bij het dagelijks functioneren nodig hebben worden beperkt in hun dagelijks leven. Dit moet echt stoppen! De SP doet met zorgmedewerkers en iedereen die de zorg een warm hart toedraagt, nog een ultieme poging de regering Rutte op tijd tot rede te brengen.

Zaterdag 4 september staat de SP kraam in het centrum van Winschoten en roept iedereen op de petitie (inmiddels landelijk al meer dan 130.000) te komen tekenen of een kaart “Hart voor de Zorg” in te vullen. De SP zal ook het gemeentebestuur van Oldambt aansporen om de petitie te steunen en een dringend signaal naar de regering Rutte te sturen. Komende maandag, dinsdag en woensdag bezoeken SP-ers ook diverse zorginstellingen in onze gemeente om handtekeningen te verzamelen.

Een week voor Prinsjesdag op 15 september worden alle handtekeningen en kaarten tijdens een manifestatie aangeboden aan de Tweede Kamer en de regering.

De SP kraam staat zaterdag 4 september van 11 tot 15 uur op de hoek Venne/Israelplein.

Reactie toevoegen

U bent hier