h

Actie

14 november 2023

SP Oldambt sluit verkiezingscampagne af in Sint Vitusstraat als steunbetuiging tegen de voorgenomen sloopplannen

Foto: Arthur

Vier dagen voor de verkiezingen zal de SP in Oldambt de verkiezingscampagne officieus afsluiten met de bewoners aan de Sint Vitusstraat in Winschoten. Met een kop soep, een goed gesprek en vooral een goede sfeer wil de partij de bewoners een steuntje in de rug geven op deze laatste zaterdag voor de verkiezingen.

Lees verder
22 juni 2023

SP OVERHANDIGD PETITIE AAN WETHOUDER NA ROERIGE LAATSTE ACTIEWEEK

Foto: Arthur Vroomans

Winschoten - Na een roerige laatste week waarin wederom de noodzaak tot handelen rondom de Rotte Kies heeft de Oldambtster SP voorafgaand aan de raadsvergadering 418 steunbetuigingen overhandigd aan wethouder Erich Wünker van economie, arbeidsmarkt, sport en dienstverlening aangeboden.

Lees verder
16 juni 2023

SP ZET EINDSPRINT ROTTE KIES IN

Foto: Arthur Vroomans

De SP afdeling Oldambt is al geruime tijd bezig steunbetuigingen te verzamelen tegen de verpauperde panden tegenover het oude ziekenhuis in Winschoten aan de mr Stikkerlaan, beter bekend als de Rotte Kies.

Lees verder
23 mei 2023

SP OLDAMBT HAALT IN VIER DAGEN TIJD BIJNA 300 HANDTEKENINGEN OP TEGEN DE ROTTEKIES VAN WINSCHOTEN

Foto: Arthur Vroomans

Winschoten- Zaterdag 20 mei jongstleden trapte de SP afdeling Oldambt de actie “Wie trekt de rotte kies?” af op de markt in Winschoten. Op hun vaste standplaats tegenover het gemeentehuis in de Langestraat haalde de partij 128 handtekeningen op voor de petitie waarvoor tevens reeds 133 mensen de online variant hebben ondertekend.

Lees verder
17 april 2023

WIE TREKT DE ROTTE KIES

Foto: Arthur Vroomans

Oldambt - De Rotte Kies van Winschoten is voor de meeste inwoners van deze stad een bekend begrip. Dit terrein, tegenover het oude St. Lucas ziekenhuis aan de Mr. D.U. Stikkerlaan is al jaren een doorn in het oog van menig Winschoter. De verpauperde, dichtgespijkerde woningen en de vervallen bedrijfspanden inclusief bijbehorende loodsen en schuren zijn al jaren onderwerp van discussie in de Molenstad.

Lees verder
16 februari 2023

De woede, verdriet en onmacht waren bij de bewoners te voelen

Foto: Bert Schaak

Gisteren was er de bijeenkomst over het niet doorgaan van de verkoop van sportcomplex de Hardenberg aan de stichting van de bewoners uit de omstreken van zwembad. En de reden die daartoe gegeven werd is op zijn minst vreemd en discutabel. Ook roept het de vraag op waarom het zwembad persè gesloten moet worden. De stichting had in zeer korte tijd, in luttele weken, een begroting rond die alleszins aanvaardbaar was. Met een gering bedrag aan subsidie van 120.000 per jaar kan het zwembad openblijven. Met sluiting wil de gemeente 500.000 bezuinigen. Dan zou ik zo zeggen dat op deze manier een bezuiniging van 380.000 plus wel een mooi sportcomplex in de steeds meer uitdijende regio met beide handen aangegrepen moet worden. Maar nee, B&W hebben na ampele bestudering van de begroting anders besloten. En zetten het complex zonder voorwaarden te koop. Dus of het sportcomplex een sportcomplex blijft, is nog zeer de vraag. Ik vraag mij af wat erachter zit. Op zijn minst een geur van minachting jegens het Oldambsters volk.

Lees verder
14 januari 2023

NATTE SUPERZATERDAG; ONDANKS SLECHT WEER GESLAAGDE SP-ACTIE IN WINSCHOTEN

Foto: SP Oldambt

Ondanks barre weersomstandigheden met wind en regen kwamen zaterdag 14 Januari zo'n 25 SP'ers naar Winschoten om tijdens de zogenaamde "SuperZaterdag" met de volkspetitie "nationaliseer onze energie" in de Bomenbuurt huis aan huis handtekeningen op te halen.

Lees verder
10 januari 2023

SUPERZATERDAG SP GRONINGEN IN WINSCHOTEN

Foto: SPNet

Op zaterdag 14 januari 2023 organiseert de SP op 12 plekken in het land grote SuperZaterdagen. Samen met een flinke groep SP’ers gaan we de buurt in en met mensen in gesprek over onze volkspetitie 'Nationaliseer onze energie en verlaag de rekening'.

Lees verder
12 september 2022

SP Oldambt in actie voor meer koopkracht

Steeds meer mensen komen in de problemen door de gestegen kosten voor energie, boodschappen en tanken. Bijna één op de tien kinderen leeft volgend jaar zelfs in armoede, heeft het CPB onlangs bekend gemaakt. Terwijl de winsten van grote bedrijven torenhoog zijn, stijgende de kosten voor mensen en blijven de inkomens achter. De SP in [plaatsnaam] is daarom een campagne begonnen voor meer koopkracht. Volgens de partij moeten de kosten omlaag en de inkomens omhoog

Lees verder
31 juli 2022

Zwembaden is geen luxe, maar noodzaak

Foto: SP

De SP, tezamen met nog een paar partijen, verenigingen en de plaatselijke bevolking zijn tegen de sluiting van sportcomplex De Hardenberg en waren aanwezig bij de overhandiging van de petitie en het luiden van de noodklok. Wij liggen dus dwars. Wij zijn weer eens tegen. Zijn wij dan van die dwarse tegenstemmers? Ja, maar niet uit vrije keus. Wij worden iedere keer gedwongen om dwars te zijn. En dat vanwege de onzalige plannen om alles weg te bezuinigen.
Is Groningen nu alleen nog maar een wingewest? Goed voor gas en zout? En straks nog een kerncentraletje? Maar een zwembad openhouden kan er niet af? Daarom zijn wij dwars. Ze dwingen ons ertoe. En met ons bedoel ik, wij, alle Oldambters en zeker de Finsterwolders.  We moeten in opstand komen. Want het is weer een ordinaire bezuinigingsronde die onze gezondheid, veiligheid en gemeenschapszin treft.
Rond de 3000 handtekeningen zijn aangeboden, maar met jullie hulp kunnen het er meer worden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier