h

Vrijdag 6 mei: Manifestatie van Hoop en Solidariteit!

3 mei 2022

Vrijdag 6 mei: Manifestatie van Hoop en Solidariteit!

Op vrijdag 6 mei, om 15:00 uur, organiseren diverse maatschappelijke organisaties, vakbonden en politieke partijen een vreedzame manifestatie rondom het COA-aanmeldcentrum in Ter Apel. Met deze manifestatie willen de organisaties aandacht vragen voor de vaak onmenselijke situaties waarin vluchtelingen worden opgevangen en de vaak bizarre omstandigheden waaronder personeelsleden hun werk moeten doen.

Initiatiefneemster Angelique Schoonewille: “De aanleiding is tweeledig. Allereerst vinden wij dat dat de grenzen van hoe wij vluchtelingen opvangen in Ter Apel bereikt zijn. Minderjarige vluchtelingen krijgen onvoldoende zorg en aandacht. Overvolle slaapzalen of tenten en eindeloos durende wachttijden. Het personeel doet wat het kan, maar staat vaak met de rug tegen de muur. Naast de aandacht voor de vluchtelingen moet er ook zeer zeker aandacht voor het personeel zijn!”

Met deze manifestatie willen de organiserende partijen ook het signaal af geven dat we als Nederland onze gemeenschappen open horen te stellen voor elk mens dat op de vlucht is voor honger en/of oorlog. Dat opvang van vluchtelingen niet alleen aan de orde kan zijn op basis van hun herkomst.

Schoonewille: “Heel Nederland stond vooraan toen de vraag kwam om opvangplekken in te richten voor de mensen die nu op de vlucht zijn voor de vreselijke oorlog in Oekraïne. Heel terecht! Maar, als het COA en de burgemeester van Westerwolde om hulp roepen om de vluchtelingen van Ter Apel op te vangen kijkt de rest van Nederland weg. Dat kan en mag niet zo zijn!”

Met de manifestatie wordt een vreedzaam signaal van hoop en solidariteit afgegeven en een dringende oproep aan Den Haag gedaan om de opvang van alle vluchtelingen nu eens op zeer korte termijn menswaardig op te lossen en de oorzaken aan te pakken.

Reactie toevoegen

U bent hier