h

Inlegvel van SP afdeling Oldambt bij Tribune mei 2019

6 mei 2019

Inlegvel van SP afdeling Oldambt bij Tribune mei 2019

Europese verkiezingscampagne: BRUSSEL NIET DE BAAS!!

De Europese verkiezingen staan weer voor de deur. Op 23 mei kiezen we een nieuw Europees parlement. Ook de SP afdeling Oldambt gaat hiervoor campagne voeren.

Op zaterdag 11 mei staan we met onze knalrode verkiezingskar van 10 tot 12 uur in het centrum van Scheemda en van 12.30 tot 15 uur in Winschoten. We gaan dan met de mensen in gesprek en delen onze verkiezingsfolder uit.

Vrijdag 17 mei bezoekt SP kandidaat Europarlementariër Fenna Feenstra onze regio. In Wildervank gaat zij met belangstellenden in gesprek. Iedereen is vanaf 19.30 uur welkom in het Raadhuis, Raadhuisstraat 17 in Wildervank.

Zaterdag 18 mei  gaan we met alle Oost-Groninger afdelingen gezamenlijk op een zgn. superzaterdag campagne voeren. De locatie is nog niet bekend. Hou daarvoor onze website in de gaten.

Speerpunten van de SP zijn:

  • Geen Europese superstaat, Nederland regelt zelf o.a. pensioenen, openbaar vervoer, het leger, etc.
  • In Europa zijn mensen en banen belangrijker dan multinationals, geen lage lonen door arbeidsmigratie.
  • Stop de Europese verspillingen door gemeenschapsgeld.

Wil je meehelpen met de campagne, neem dan contact op met de voorzitter. Voor de andere campagne-activiteiten kijk de komende weken op www.sp.nl of oldambt.sp.nl .

SP THEMA AVOND

Afgelopen donderdag 25 april vertelde Jimmy Dijk van het landelijk SP scholingsteam aan zo’n 16 geïnteresseerde leden van de SP afdeling Oldambt een boeiend verhaal over de geschiedenis, doelstellingen en werkwijze van de SP. Ook is er gesproken over welke zaken onze afdeling de komende tijd zou moeten aanpakken. We gaan o.a. verder met onze acties bij de woningcorporaties over de schimmelwoningen, jongerenhuisvesting en de gevolgen van de zoutwinning. Binnenkort organiseren we meer van deze avonden.

Lijkt het u leuk om bij een avond aanwezig te zijn dan kunt u zich aanmelden bij oldambt@sp.nl of bellen met Gerda Siks 0629042433

Groet,

Gerda Siks,

Afdelingsvoorzitter

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier