h

Nieuws uit 2011

31 december 2011

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

SP Oldambt heeft een aantal actieve jeugdleden. Één daarvan is Richard Nobbe die met een indrukwekkende enthousiasme inmiddels een vaste waarde is bij SP activiteiten.Uiteraard was hij van de partij bij de "Armoede werkt niet" manifestatie in Den Bosch.
Hieronder zijn relaas.

Lees verder
31 december 2011

Oost- Groningen is niet onrendabel

Bij de behandeling van de begroting van sociale zaken in de Tweede Kamer zei VVD- Kamerlid Azmani dat gemeenten met linkse gemeentebesturen te weinig doen om mensen aan het werk helpen. Holle retoriek waar wij het uiteraard mee oneens zijn. Met de bezuinigingen op de sociale zekerheid worden gemeenten in Groningen naar het randje van de financiële afgrond gebracht. En nog veel erger de mensen op de sociale werkplaatsen worden weggezet als ‘onrendabel’. Dat laten wij niet gebeuren. Onze mensen op de werkplaatsen zijn harde werkers die hun stinkende best doen in hun werk. Wij vertikken het om deze mensen te veroordelen tot een leven in armoede. Dus geen ontslagen en geen verslechtering van hun inkomen. Met sociale wethouders, gemeenteraden maar vooral inwoners zullen we een Groningse- vuist tegen Haagse kaalslag op de sociale werkvoorzieningen moeten maken.

Lees verder
6 december 2011

Boeren in SP-onderzoek: megabedrijf verdringt familiebedrijf

De opkomst van megabedrijven is een bedreiging voor het traditionele familiebedrijf in de landbouw. Dat zegt 55% van de ondervraagde boeren in een onderzoek van de SP. 82% van de ondervraagde boeren geeft aan de voorkeur te geven aan een normaal of gemiddeld-groot bedrijf als daar een fatsoenlijk inkomen mee te verdienen valt. Slechts 16% vindt de opkomst van meer megabedrijven een goede ontwikkeling.

Lees verder
2 december 2011

SP zegt nee tegen megastal in polder Oldambt.

De SP fractie heeft samen met een overgrote meerderheid van de raad nee gezegd tegen het voornemen van de bouw van een megastal in de Reiderwolderpolder.

Lees verder
28 november 2011

Emile Roemer spreekt vanavond met Groningers in Veendam

SP fractievoorzitter Emile Roemer brengt op maandag 28 november een bezoek aan Veendam. Overdag bezoekt hij de Margaretha Hardenbergschool en de weekmarkt in Veendam. Vanaf 20.00 organiseert de partij een openbare avond in Hotel Parkzicht. Roemer gaat daar in gesprek met Oost- Groningers.
De titel van deze avond is ‘in wat voor land wil jij leven?’. ‘’Een gure rechtse wind waait door ons land. Juist in Oost-Groningen zien we dat de klappen vallen onder mensen die er niets aan konden doen dat er een wereldwijde crisis uitbrak’’, zegt afdelingsvoorzitter Nathalie Olderburger. ‘’Wij laten deze avond de mensen aan het woord die ondanks alles niet mokkend aan de kant blijven staan, maar knokken voor een socialer gemeente, land en wereld’, aldus Oldenburger.
Emile Roemer nodigt alle Groningers uit om deze avond met hem in gesprek te gaan.

Lees verder
28 oktober 2011

Open bijeenkomst SP over Eurocrisis en Pensioenen.

De Oost-Groninger SP-afdelingen houden maandagavond 31 oktober een voor ieder vrij toegankelijke avond over de Eurocrisis en pensioenen. SP woordvoerder Pim Siegers,”Als we op straat staan krijgen we veel vragen over deze onderwerpen. Dit leeft enorm, misschien wel juist in Oost-Groningen”. SP Europarlementariër Dennis de Jong en SP-er/vakbondsbestuurder Dick Heinen leiden de discussie in. De bijeenkomst vindt plaats in Dorpshuis “De Meet” in Bellingwolde. De aanvangstijd is 19.30 uur, inlooptijd 19.00 uur.

Lees verder

Pagina's

U bent hier