h

Nieuws uit 2013

21 december 2013

SP Oldambt op de kerstmarkt in Winschoten

SP Oldambt was vandaag op de kerstmarkt in Winschoten. De Zo-krant werd uitgedeeld en er waren goede gesprekken met de mensen op straat.

Lees verder
20 december 2013

SP gaat voor solidair Oldambt

De leden van de SP- Oldambt hebben de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.  De partij gaat voor meer solidariteit en een stevig linkse agenda. Martin Viel is lijsttrekker.

Lees verder
15 december 2013

SP oldambt op de Dickensdag Beerta

SP Oldambt is vandaag aanwezig op de Dickensdag in Beerta. In de eerste plaats om in gesprek te gaan en vooral te luisteren naar wat mensen te vertellen hebben. Ook wordt de Zo-krant van de SP aan de man gebracht.

Lees verder
4 december 2013

SP present op manifestatie voor banen en koopkracht

Op 30 november heeft de FNV de aftrap gedaan voor de actie voor behoud van banen in de zorg, kinderopvang en de bouw. Politiemensen, leraren en gevangenisbewaarders krijgen er al jaren geen cent bij. De SP is solidair met deze actie.

Lees verder
23 november 2013

Zo-kranten verspreiden voor gemeentehuis

De SP staat het hele jaar door maandelijks op straat. Vandaag werd de nieuwe Zo-krant verspreid. Bestuurslid Jantje Fens,"Verkiezingstijd of niet, wij willen contact houden met de mensen op straat. Wij willen horen wat er speelt. Dat kan alleen wanneer je doorlopend tussen de mensen bent".

Lees verder
13 november 2013

Algemene beschouwingen 2014

De EU, en met name Nederland, zit nog steeds in economisch zwaar weer. Vele Nederlandse gezinnen, alleenstaanden, kinderen en ouderen worden hard getroffen. Terwijl mensen met een uitkering nog weer eens inleveren zijn het aantal miljonairs in Nederland toegenomen. Het huidige neoliberale kabinet heeft zich gecommitteerd aan forse bezuinigingen op het sociaal beleid. Mensen in de economisch zwakkere regio’s van Nederland, zoals het Oldambt, zullen dit extra gaan voelen. Oldambt is een gemeente met een zwakke economische structuur, de inkomens en het perspectief op werk is laag. Het begint er op te lijken dat de in potentie rijkste regio van Nederland het onderspit gaat delven door dit kabinetsbeleid. Deze asociale vorm van bezuinigen moet afgelopen zijn, BASTA.

Lees verder

Pagina's

U bent hier